Belangrijke gebeurtenissen in mijn eerste levensjaar

juli 2004
EK voetbal 2004 in Portugal. Nederland wordt hier uiteindelijk in de halve finale uitgeschakeld door Portugal. Het meest memorabele moment van het hele EK was waarschijnlijk "DE WISSEL" van bondscoach Dick Advocaat tegen Tsjechie, die de beste man van het veld Arjen Robben eraf haalde. Heel Nederland viel over Advocaat heen na deze wissel.
Al mogen we absoluut niet vergeten dat Nederland tegen Zweden eindelijk wist af te rekenen met het 'penalty-trauma'. Weer was het Robben die hierin een hoofdrol speelde door de beslissende strafschop te verzilveren.
Griekenland werd uiteindelijk voor het eerst Europees Kampioen

23 september 2004
Overlijden van Andre Hazes.

2 november 2004
De verkiezingen in de USA (George W. Bush herverkozen) zijn in Nederland naar de achtergrond gedrongen door een afschuwelijke gebeurtenis. De moord op Theo van Gogh, een moord op de vrijheid van meningsuiting. Zeker 20.000 mensen hebben op de dam in Amsterdam geprotesteerd tegen dit gebeuren, dit door zoveel mogelijk kabaal te maken.

Gerrie Kneteman, voormalig wielrenner en huidig bondscoach wielrennen is overleden. 'De Kneet' won in zijn loopbaan onder meer de wereldtitel, de Amstel Gold Race, tien etappes in de Ronde van Frankrijk en Parijs-Nice

1 december 2004
Prins Bernard is overleden, hij is 93 jaar geworden

26 december 2004
OP 2e kerstdag heft zich in zuid-oost Azie een grote ramp voltrokken. Door een zeebeving zijn er zeker 100.000 doden gevallen en is er een grote ravage aangericht in Indonesie, Sri-Lanka, India en Thailand. De lokale bevolking is hier dus zwaar getroffen, maar ook vele toeristen van over de hele werleld
De grootste inzamelingsactie allertijden is opgezet

2 maart 2005
Niet echt belangrijk, maar wel heeel leuk.
Vandaag is de meeste sneeuw in Nederland gevallen sinds 25 jaar. In Friesland lag plaatselijk zelfs een halve meter sneeuw.
Door de sneeuwoverlast hebben 1000-en reizigers de nacht op Schiphol door moeten brengen.
Ook hier hebben we nog aardig van de sneeuw kunnen genieten, al was het lang niet zoveel als in het Noorden.

3 maart 2005
Rinus Michels (77) is overleden.
Als trainer van Oranje kreeg hij de bijnaam "De Generaal". In 1974 leidde hij het Nederlands elftal naar de finale van het wereldkampioenschap in West-Duitsland. De eindstrijd tegen het gastland werd met 2-1 verloren.
"De generaal" won in 1988 met het Nederlands elftal het Europees Kampioenschap.
Ooit zei Rinus Michels dat voetbal oorlog was en dat heeft heel de wereld onmiddellijk voor waar aangenomen. Hij was immers "De Generaal". Het was de beroemdste uitspraak van de legendarische coach.

2 april 2005
Op zaterdagavond 2 april is Paus Johannes Paulus II op 84-jarige leeftijd overleden.