Mijn ontwikkeling

Mijn eerste flesje:
Is me op 22 april gegeven door papa. Dit was een speciale voeding omdat ik zo klein was en aan moest sterken.

Mijn eerste badje:
Heb ik van mijn mama op 23 april in het ziekenhuis gehad. Ik vond dit wel leuk, maar ook een beetje eng hoor al dat water.

Ik slaap de hele nacht door:
Al na 2 weken, ben nu eenmaal een echte slaapkop. Lekker de laatste fles om 23.00 uur en dan lekker slapen tot de andere ochtend.

Mijn eerste vaste voedsel:
Vond ik helemaal niets, wat moest mama nou met dat rare lepelding voor mijn neus en het smaakte zo raar. De tweede keer ging het al een heel stuk beter en al snel werd ze duidelijk dat ik een echte veelvraat ben. Doe niets liever als eten.

Ik kijk voor het eerst gericht:
Ook al zeggen papa en mama dat het eigenlijk helemaal niet kan, toch kijk ik met mijn 2 dagen al regelmatig gericht iemand aan. Dat ik echt spulletjes in de kamer gericht zoek is met ruim 2 weken.


Ik volg iets/iemand met mijn ogen/hoofd:
Al meteen na mijn geboorte ben ik erg wakker en wijs, volg dan ook al na een paar daagjes de mensen die boven mijn hoofd verschijnen met mijn oogjes.
Met mijn 3 1/2 week zoek ik papa of mama als ik ze hoor, als ze daarna weg lopen volg ik ze ook al met mijn oogjes en mijn hoofd. Maar dit hou ik nog niet zo lang vol. Ik deed dit voor het eerst heel duidelijk toen ik bij de kinderarts in het ziekenhuis op controle moest. De dokter vond dat toch wel heel knap van mij.

Mijn eerste lach:
Ik ben een echt lachebek, met mijn 4 weken laat ik dan ook mijn allerliefste en mooiste echte lach eens zien, natuurlijk aan mijn mama. Daarna had ik toch echt de smaak te pakken en lachte ik al snel de hele dag door.

Ik rol om van rug naar buik:
Helemaal per ongeluk ontdekte ik dat dit ook kon met ruim 3 maanden, kon al op mijn zij rollen en uit bozigheid rolde ik zomaar plotsklaps door. Oei... dat was schrikken. hihi... maar vind het eigenlijk ook wel heel leuk. Ben dus druk aan het oefenen geslagen en jawel na 2 weekjes (net 4 maanden) oefenen lukte het me regelmatig om op mijn buik te rollen. Hehe... nu kan ik tenminste eens goed rondkijken vanuit mijn box.

Ik rol om van buik naar rug:
Hmmm.. nu kan ik op mijn buik komen, maar mama hoe moet ik nu weer terug. Help!!! Draai me weer eens om.
Na een maand hulpeloos proberen lukt het me eindelijk om ook altijd zelf terug te rollen.

Ik pak zelf een speelgoedje:
Met 3 maanden pak ik echt om me heen speelgoedjes op om ze eens goed te bekijken.

Ik lach voor het eerst hardop:
Na anderhalve maand

Ik trek gekke bekken
Met 4 maanden heb ik ontdekt dat ik mijn tong uit kan steken. Mijn lippen kan tuiten en ook weer naar binnen kan zuigen. Maak hier de mooiste combinatis mee

Ik reageer op mijn naam:
Met 5 maanden reager ik soms op mijn naam. Met ruim 6 maanden duidelijk wel, alleen niet als ik ze niet wil horen, meestal roepen ze me dan dus terug van iets dat niet mag... hahaha

Ik klap in mijn handjes:
Met 8 maanden klap je in je handjes als iemand het liedje "klap eens in je handjes" begint te zingen. Met 9 maanden is daar het regeltje "op je boze bolletje" al goed bijgekomen. Zit nu afwisselend in mijn handen te klappen en mijn handen op het hoofd te doen. Was ook nog iets met wapperende handjes, tenminste in mijn versie wel hahaha...

Ik kan goed rechtop zitten:
Met 5 maanden zit ik al goed rechtop en kan ik al een aardig tijdje los blijven zitten. Ik wiebel dan nog wel met mijn kontje om mijn evenwicht te bewaren.

Ik ga zelf zitten:
Met 9 maanden lukt het je om vanuit alle situaties zelf te gaan zitten. Dus zonder je ergens aan omhoog te trekken

Ik kan kruipen:
Met 7 maanden 'tijger' ik volop door de kamer heen, na dit bijna een maandje te hebben gedaan begonik echt te oefenen met kruipen. Met 8 1/2 maand had ik het kruipen helemaal onder de knie. Pas met de 9 maanden besloot ik dat het toch wel stuk sneller ging als op mijn buik rond te blijven schuiven. Daarvoor wisselde ik het nog vaak af.

Ik kan opstaan:
Met 9 maanden ga je staan aan je speelgoedjes, aan de box en aan de tafels en stoelen blijf je nog steeds op je knietjes zitten. Dit heb je al wel helemaal onder de knie, ook los hou je dit vol. Met je 10 maanden is er niets meer veilig en ga je overal aan staan.

Ik kan los staan:
OP 8 maart sta je voor het eerst een tijdje los. Je bent dan dus 10 1/2 maand

Mijn eerste stapjes:
Achter je loopauto en aan het handje bij papa of mama, loop je met je 10 maanden de kamer door. Ook aan de tafel en aan de bank loop je lekker rond. Echt los heb je tot nu toe niet gelopen. Op 11 april heb ik voor het eerst een aantal keer wat losse pasjes gezet.

Mijn eerste woordjes:
Met 9 maanden zeg ik papa, mama, opa, nee en bal. Mooiste reactie van mij was met 9 maanden:Toen ik bij opa Henk en Oma Maaike was, reageerde ik toen opa de kamer binnen kwam. Ik stak mijn handjes vooruit, en met een stralende lach op mijn gezicht riep ik "Ooo-pa"
Met 10 maanden zijn daar weer wat woordjes bijgekomen. Kijk, die, ja, drink, Lady(hondje van Gerard en Angelique, spreek uit als Edie), uit, toet, bah en boem. Ook doe je een redelijk knappe poging je naam te zeggen

Ik 'vertel' hele verhalen aan de telefoon:
Vanaf 10 maanden 'praat' ik terug door de telefoon en voer ik op mijn manier een heel gesprek

Ik zeg ja:
9 maanden, ik schud ja met 10 maanden. Ook zeg je rond de 10 maanden "ja"

Ik zeg nee:
Met 6 maanden schud ik de hle dag nee, met 9 maanden kan ik het ook zeggen

Mijn eerste tandje:
6 januari 2005

Ik drink uit een beker:
Met 9 maanden en vanaf 10 maanden erg goed. Heb nooit uit een tuitbeker of fles willen drinken. Uit een gewone beker ging gelijk wel goed. Ook kan ik nu al erg goed uit een rietje drinken. Met 11 maanden wilde ik toch maar liever een fles in de buurt hebben tijdens het spelen.

Ik eet zelf van een lepel
Met 8 maanden.

Ik zwaai bij hallo en dag:
9 maanden oud. Met je 10 maanden komt daar regelmatig nog een kushandje bij. en zeg je Da-Da als je weggaat en hey als je hallo zegt.

Andere belangrijke momenten:
Vanaf 8 maanden dans en zing ik volop mee als ik muziek hoor.