Mijn ontwikkeling

Mijn ontwikkeling van 1 -2 jaar.

Allerlei (ontwikkelings)weetjes over mij...

Tekenen
Ik teken erg graag. Na 14 maanden lukt het me al heel goed om een potlood netjes vooraan tussen duim en wijsvinger vast te houden. HOERA!!! nu kan ik pas echt goed tekenen wat ik wil.
Ik teken vooral erg graag nijntje en bloemen. En dan laat ik lekker telkens papa of mama het steeds weer voor doen. LOL

Praten
Volgens mijn mama en eignlijk ook wle volgens de rest van de familie, ben ik een grote kletsmajoor. Vanaf het moment dat ik mijn eerste woordjes sprak ben ik heeeeel snel woordjes bij gaan leren en met de 17 maanden spreek ik toch al erg vlot. Kan al korte zinnetjes van 3 woordjes en kan lekker alles benoemen wat ik wil gaan doen of wil hebben. Ze zullen dan ook zeker weten dat ik in de buurt ben... haha
mijn stopwoordjes
12 maanden: "nee"
14 maanden: "hebbuhhhh"
16 maanden: "centjes dienen" (met open handjes op iemand af lopend als ze met geld aan komen lopen) "bellen" en natuurlijk "(s)noepies"
17 maanden: "isse nie normaal" "peeltuin toe... wippuh" "ikke mee" "soooooo dan" "o_oh" "auto rij-uh"

en verder...
Ik ben een grote naaperd. Alles wat ik zie doe ik na.
De gekste stunts van grote kinderen, waardoor papa en mama zich telkens doodschrikken en gekke bekken.
Mijn allerbeste vriendje is mijn knuffelhondje "flappie". Ikkus en kroel de hele dag met hem en natuurlijk moet hij overal mee naartoe van mij. Wat een drama als mama weer eens besluit dat hij nodig gewassen moet worden.

toneelspeler
Ik ben een heuse toneelspeelster hoor. Doe alles op commando. Booskijken, lachen, huilen en zelfs scheel kijken. Mijn mama zegt dat ze gaat proberen deze bekken op de foto te krijgen.
Ook entertain ik graag mensen. Zolang mensen om mij lachen ben ik helemaal in m'n element. Lach nog eens extra overdreven, laat mevallen dat het een lieve lust is en dat samen met zingen, dansn, praten en gekke bekken maakt er een leuk showtje van... u kunt me natuurlijk boeken voor al uw feesten en partijen... ;)

Favoriete bezigheden
Ik teken en lees dus heel graag, of speel met m'n knuffels en poppen. Als ik televisie kijk wil ik graag Nijntje, Pieter Post of de Teletubbies kijken. O ja. Blue's clues vind ik ook heel leuk.

mijn karakter
Volgens mama ben ik meestal erg vrolijk, maar als ik boos ben weten ze het echt wel. Dan ben ik echt een klein driftkopje.
Verder vind mama mij lief en rustig, kroel en kus heel graag met mensen die ik ken.
Vind graag alles zelfstandig uit en probeer ook zoveel mogelijk zelf te doen. Dan wordt ik wel een beetje boos als ze me willen helpen, als ik daar niet zelf om heb gevraagd.